Suzy Hulshoff – v.d. Boom

Een hoofd vol ideeën

Een hoofd vol ideeën (hoe ze vorm te geven): Voor 2015 kwam m’n inspiratie uit mijn dagboekjes, wat resulteerde in mijn houtnedes. Na 2015 ben ik begonnen met: Natuurdruk, vaak op zelf geschept papier; Blinddruk + veeg/wrijftechniek; Collages van deze beide drukken aangevuld met organisch materiaal; Versmeltingen, druksels met organisch materiaal in zelfgeschept papier. Voor al deze werken heb ik materiaal nodig dus V E R Z A M E L E N. O.a. bladen/bloemen drogen om te drukken;  o.a. bananen-of kiwischillen drogen om te drukken. Samen met alledaagse voorwerpen te gebruiken voor cyanotypes.

een hoofd vol ideeën
een hoofd vol ideeën

Momenteel ga ik terug in mijn leven. Wat deed ik toen ik 8 was. Ik keek, ik tekende en las. Wat doe ik nu ik 80(+) ben. Ik kijk, teken, druk en lees. Uit mijn poëzie-album komt de wrijftechniek voort die ik samen met de blinddruk gebruik. Als kind een sjabloon van een hartje knippen, kleurpotloodslijpsel er op en over de randen wrijven, papiertje weg en voila! Verder gebruik ik als ondergrond in mijn cyanotypes oude leesboekjes, schriftetiketten enz. (ik kom uit een lerarenfamilie). Kortom heden en verleden worden samengevoegd.